Matopos werd Matobo

Matopos werd Matobo

Overcast Clouds, 28°C

Vandaag (of eerder als ik dit bericht later verstuur) van Bulawayo naar Matopos gefietst.
Matopos komt uit de koloniale tijd en staat voor waterplaats. Matobo is lokaal en staat voor rotsheuvelplek. De naam wordt overal aangepast maar je komt beiden nog tegen.
Van Bulawayo naar Matobo is ongeveer 30 km. In het park was overnachten te duur. Heb wel zo’n 50 km schitterend door het park gefietst. Er lopen hier een flink aantal white rhinoceros (witte neushoorns) rond die ik helaas niet heb weten te spotten. Ze hebben overigens de hoorn afgezaagd om stropen te voorkomen. Ik heb wel oa nog “Rhodes Grave and World’s view” gezien. Cecil John Rhodes ligt er nog net zo bij als 30 jaar geleden. Verschil is dat je nu 10 US $ moet betalen. Jaren geleden heeft Mugabe gezegd dat hij mag blijven liggen zolang hij belasting blijft betalen. Daarna bij de Great Caves overnacht. Voor 2 nachten. Lange tijd viel de elektriciteit uit en ik kreeg last van een bijenaanval. Allicht omdat ik oa een lege tube honing weggooide. Met capuchon en handschoenen aan weer alles weten te neutraliseren. Ook nog een hele mooie wandeling gemaakt hier om de camping in het matobo-gebied.

Ik ben hier: 20°30.319’Z 28°26.493’O http://maps.google.com/maps?q=-20.50533%2C28.44156

Morgen ga ik verder en weet nog niet precies hoe. Ik heb nog zo’n 2 weken. Hier de grens over naar Botswana via Plumptree voelt als afronding. Nog via Zuid-Afrika en de Tuliblocks geeft misschien problemen bij de grens. Hele lange wachttijden tot wel 7 uur!. Bovendien wil ik een B-weg vanuit Matobo naar Beitbridge (de grens met Zuid-Afrika) nemen ipv de hoofdweg en dan moet ik bovendien terug naar Bulawayo. Probleem is dat de weg die ik wil nemen naar het zuiden bij niemand bekend is. Wel spannend. Ook ben ik wel weer toe aan iets anders. Het mooie was wel vaak touristisch. De weg die ik naar het zuiden vanaf Motobo wil nemen is dat geenzins. Naar de grens met Zuid-Afrika is nog wel zo’n driehonderd km en als het aan mij ligt nog vele meters onverhard. Daarna zie ik nog wel ( Tuliblocks, Palapye en Mahalapye). Een paar prangende vragen houden me bezig:

  • waar kan ik SPD schoenen kopen? De zolen vallen nu echt bijna van m’n schoenen en de ductape raakt op.
  • hoe en welke weg gaat er binnendoor vanuit Motobo naar Beitbridge. Ik heb er eventueel we een extra dag bij de grens voor over om die weg te nemen. Time will tell.
Powered by Journey Diary.
Reageren is niet mogelijk.